Kylling, søtpoteter og løk, bakt med rosmarin og sitron

Bilde av kylling og søtpotet i form med løk.

Kylling, søtpoteter og løk, bakt med rosmarin og sitron

En enkel rett hvor alt lages samtidig.

Kylling med skinn og beina tåler mye juling, og ved å bruke høy temperatur oppnår du en fantastisk karamellisering av kjøttsaften. Likeså får du myke og søtlige grønnsaker i samme slengen. Server gjerne med hjemmelaget aioli og godt brød til.

Du trenger:
1 hel landkylling +/- 2kg
400 g søtpoteter
4 gule løk
10 fedd hvitløk
skall av 1 sitron (kun det ytterste gule)
2 stilker rosmarin
1 dl god olivenolje
3 ss godt smør
salt
kvernet sort pepper

100g sukkererter
persille

Slik gjør du:
Start med å kutte av vingebeina på kyllingen. Snu den deretter slik at du kan skjære ut ryggbeinet. Da sitter du igjen med bryst og lår som henger sammen. Skjær 3 lange snitt i lårene som går helt ned til beinet. Gni så inn kyllingen med sitronskall, rosmarin, salt og kvernet sort pepper.

Skrell grønnsakene og del de i grove biter. Søtpoteten i 8 biter og løken i 4. Vend disse med rosmarin, sitronskall, salt, sort pepper og olivenolje.
Legg grønnsakene i bunn og ytterkant av en langpanne. Legg kyllingen midt i og gjør den så jevn og flat som mulig. Drypp over mer olivenolje, smør fordeles og det hele settes i ovn ved 245 grader i 45 minutter. Vend om på grønnsakene hvert 15 minutt. Tas ut og la hvile i 5 minutter. Ta kyllingen ut, del den i fine robuste biter og fordel over grønnsakene.
Sukkererter kuttes i cm biter og forvelles i lettsaltet vann. Strø over sammen med rikelig med persille.

NB!
Ikke la deg skremme av den høye temperaturen. Den gjør kyllingen perfekt og tåler det så lenge brysta og lårene er med bein. Har du stor nok grill, så kan du gjerne sette hele formen på grillen, med lokk. Blir enda bedre!